Wie?

’t Bioplekske is een bio-gecertificeerde boerderij in Emblem, en die wordt deskundig gerund door Jeroen Bockx.  

Dat Jeroen in de bio-landbouw zou terecht komen, dat stond al snel vast. Sinds het begin van de jaren ’80 kweekten zijn ouders namelijk zélf biologische groenten en fruit.
Jeroen kreeg dus de gezonde vitaminen en de topsmaak van groentjes uit de eigen tuin, letterlijk met de paplepel binnen.

De interesse groeide en daarom ging Jeroen landbouw- en biotechnologie studeren. Die studie bleek dé perfecte start voor een loopbaan tussen kruiwagen en tractor. En zo geschiedde, in 2004 nam Jeroen de boerderij over en gaf het z’n huidige naam: ’t Bioplekske.

Jeroen is er dag in, dag uit keihard in de weer. Gedreven door passie en omringd door een straf, familiaal team. Want het is ook dankzij hen dat ’t Bioplekske een goeddraaiende boerderij is!

Zo is er Jeroens vrouw Veerle. Zij is eigenlijk opvoedster van beroep, een job die ze met veel liefde uitoefent. Maar natuurlijk is zij ook soms in ’t Bioplekske aan de slag, zeker op de drukke momenten én bij de start van nieuwe projecten, zoals dit CSA-verhaal. Veerle steekt dan een handje toe op het veld, of bij de organisatorische kant van de boerderij.  Ze is steun, toeverlaat én rots-in-de-branding!

Van goeie raad tot 2 paar vuile handen extra: Jeroen kan ook rekenen op zijn ouders.
Aangezien zij hem de liefde voor verse, biologische producten bijbrachten, zijn zij een grote steun voor ’t Bioplekske.

En dat is niet alles, want in ’t Bioplekske lopen ook nog 3 echte patatjes rond! Jeroen en Veerle hebben samen 2 flinke dochters en 1 stoere zoon. Alledrie groot aan het worden op verse, biologische producten uiteraard!